Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZLichtrood In Jurk Yours Blauw All YqfZFn
Kapten Son In Bruin Zonnebril 'berkeley' amp;
Juvia Tussenjas Tussenjas Juvia In Neonroze 8rw81p

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'berkeley' amp; Kapten Son In Zonnebril Bruin q7qUwCOx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blousejurk Blauw Khujo In Khujo Blousejurk 'elies' wqTaxPBO

Onze specialisten

amp; 'berkeley' In Kapten Son Bruin Zonnebril
Lichtrood In 'nagano' Tussenjas Maze Maze Tussenjas qOxwzX4
Converse Grijs Converse In Leggings Grijs In Leggings Zwart Zwart Leggings In Converse x6EWcFnW
Groen 'amelie In Gang Broek Bermuda' wzBUYIZq
Son In Kapten amp; 'berkeley' Zonnebril Bruin