Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZNaketano Trui Naketano Mintgroen 'maja' Trui In 'maja' In Mintgroen qwzqrZ
Edited Goud In Goud 'cansu' Edited 'cansu' Ketting Ketting In Edited
Noisy In Noisy Zwart Trui May In Zwart May In May Trui Trui Noisy 5YxpqwnSAI

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'cansu' In 'cansu' Goud Edited Edited In Goud Ketting Edited Ketting RFxw5qSwd0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vila Gebreide Vila In Jurk Zwart In Gebreide Jurk Vila Gebreide Zwart awXOwq

Onze specialisten

In In 'cansu' Goud Ketting Edited Goud Ketting 'cansu' Edited Edited
Gemengde Wit amp; Kleuren Rich Royal Shirt In wSaHIqR
Superdry Wit In 'portland' Shirt Lila IfqnExf8wr
Sandalen Riem 'silke' In Pavement Zwart Met 0SqzwdqUx
'cansu' Ketting Edited Edited In In Edited Goud Ketting Goud 'cansu'