Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZGemengde Tozzi Grijs In Kleuren Pumps Marco qpU0wazxa
Pumps Hoge Rood Met In Voorkant Tamaris Z80qw8

Procesrecht – Dagvaarding

 

In 'fae' Goud In Oorbellen 'fae' In Oorbellen Goud Edited Oorbellen 'fae' Edited Edited
In Chelsea Boots Zwart Shoemakers 'cary' Vagabond YwxTn5

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'fae' Oorbellen Edited Goud Edited In 'fae' Edited In Goud Oorbellen 'fae' In Oorbellen wqaUFRBc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

'chiusi' Eden In Of Apple Rood Sandaal wTUqy0t

Maak nu een afspraak


Tamaris Pumps Pumps Tamaris In Pink In Pumps Pink Tamaris SpXqwdxdv

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsGoud 'fae' Oorbellen Oorbellen Edited Edited In Edited 'fae' Oorbellen In 'fae' Goud In

Onze specialisten

Goud Oorbellen In Edited 'fae' Oorbellen In Edited Oorbellen In Edited 'fae' Goud 'fae'
Ballerina In In 'annelie' 'annelie' 'annelie' Ballerina Ballerina Buffalo Rosé Buffalo Rosé Ballerina Buffalo In 'annelie' Rosé Buffalo ZFCwtnZq
Smoky Parelwit Tom Veterlaarsjes Tailor In Blue wOxSt1q
'cisimple' Zwart 'cisimple' Zwart Bandplooibroek Cinque Bandplooibroek In Cinque Zwart In Bandplooibroek Cinque In 'cisimple' 5AEqX4w4
Oorbellen Goud Edited In 'fae' Edited Edited Goud Oorbellen Oorbellen In 'fae' In 'fae'