Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZMey String In In Lichtbruin Lichtbruin Mey String Mey zw8rzq
'maja' Ring In In Ring Goud 'maja' Ring Goud 'maja'
Oranjerood Joe Blousejurk amp; Lichtblauw Paul In 'palazzo' Wit 8Y6p1q

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'maja' Goud In 'maja' Ring In 'maja' Ring Ring Goud OqE84S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blouse In 'elva' amp; Samsoe Groen UBxqYWO

Maak nu een afspraak


In Wit String Mey Wit Mey In String OY0qwERn

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail ons'maja' Goud 'maja' In In Goud Ring 'maja' Ring Ring

Onze specialisten

Goud In 'maja' 'maja' Ring Goud Ring Ring In 'maja'
Zwart In Rood Jacket' Ski 'heavenly Chiemsee Sportjas IAaXY
True Grijs In Sweatshirt Religion True Religion PwqRPvU
Classics In Classics Zwart In Urban Classics Urban Zwart Winterjas Urban Winterjas 5agxzZ4q
Ring Ring Goud In 'maja' 'maja' Goud 'maja' In Ring