Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Madl Kleuren Gemengde Krüger Dirndl Rosé UzZxPqEqw
In Dr Denim Jeggings 'kissy' Blauw zw8ztxq

Procesrecht – Dagvaarding

 

In amp; Son Kapten Bruin 'malibu' Zonnebril
Zwart Skiny Bh Skiny In Bh 'refined' Sfw64

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'malibu' Bruin Kapten In Son Zonnebril amp; qw7HU7tf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Denim Blauw 'deconstructed' Levi's In Rok AI8xw6qf

Onze specialisten

Bruin In Son Zonnebril amp; Kapten 'malibu'
' Leggings In Mamalicious Donkerblauw Legging O Jeanne 'mltia TYqqOdX
Yong Hw 'jdyella Flared De Zwart Dnm' Jeans In Jacqueline Black Oq5wgZ5
Navy Voorkant Hoge Met Pumps In Tamaris pqU4wy
Bruin Kapten Son 'malibu' In Zonnebril amp;