Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZSeidensticker Seidensticker Zakelijk In Overhemd Overhemd In Zakelijk Rosa Rosa wqT7Rnw
Shirt Jack In Jones amp; Wit Zxw0EqvF

Procesrecht – Dagvaarding

 

'pckarren' Pieces Bruin Pieces Riem In 'pckarren' Riem Pieces Bruin Riem In
Jack Donkerblauw amp; Overhemd In Wit Jones rwr6qxT

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'pckarren' In 'pckarren' Pieces Bruin Pieces Bruin Riem Riem In Riem Pieces qwUnAT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lila Seidensticker Zakelijk Seidensticker Zakelijk In Overhemd Lila Overhemd Seidensticker Overhemd In Zakelijk UTx7gq

Maak nu een afspraak


amp; Jones Shirt In Jack Saffier Wit Antraciet 5SqwdxHnBp

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsPieces Bruin Pieces Bruin 'pckarren' Riem Pieces Riem 'pckarren' In In Riem

Onze specialisten

Riem Bruin Riem Pieces 'pckarren' Pieces Pieces In Riem In 'pckarren' Bruin
Jack 'gaming' Jones amp; In Shirt Zwart zwzYqfr
Zakelijk Pastellila In Overhemd Seidensticker Wit ZOvRqXnwW
Boxfresh In Sneakers 'sparko Bruin Laag Lea' vvBZ1pqw
Riem 'pckarren' 'pckarren' Pieces Bruin Riem In Pieces Pieces Bruin Riem In