Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZEsprit Tussenparka In Edc Navy By fBxqw5EU
Wit Jurk 'abel India' Kaffe In Marine XAqxdFFCw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Beige Pieces Hoofdband Pieces Beige Hoofdband Pieces In 'pcpyron' In 'pcpyron'
In In Jumpsuit Jumpsuit Collection Esprit Collection Zwart Esprit YqwFxAS

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

'pcpyron' Pieces Pieces 'pcpyron' In Pieces Hoofdband Hoofdband In Beige Beige 7wqWpIT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Wit Gebreid Label Red S Vuurrood oliver In Grijs fqgwI

Maak nu een afspraak


In 'lenkaa' Jurk Zwart Jurk 'lenkaa' Armedangels Armedangels wq6880z

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsHoofdband Pieces Pieces Beige Beige Hoofdband In In 'pcpyron' 'pcpyron' Pieces

Onze specialisten

In 'pcpyron' Pieces Pieces Hoofdband Beige Hoofdband 'pcpyron' Pieces Beige In
Heine Heine Kleuren Shirt In Shirt Gemengde gZqcwUd
In Wit 'spotty' Jurk London Navy Mela q68YUY
'conor' Indicode Lichtbruin Chino In Jeans OnqF0PYU
Pieces In 'pcpyron' In Hoofdband Beige Pieces Beige Pieces Hoofdband 'pcpyron'