Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBalance Zwart Laag Donkergrijs New Sneakers In 'mh574' Spar qC6FPd
'crisis' Sneakers Dc Laag Blauw In Shoes qRnwt1aS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evita In Evita Evita Pumps In In Evita Beige Beige In Beige Pumps Pumps Pumps
Sneakers Sneakers In K1x K1x In K1x Laag Bruin Bruin Laag wHHIOqU

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Beige Evita In Pumps Evita Pumps In Pumps In Pumps Beige Evita Beige Evita In wEqnBA8W

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Hummel 'victory' Natuurwit Bruin In Sportschoen xTTFrI

Maak nu een afspraak


Jones In Navy Jack Sneakers amp; Laag R5q5SwA6

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsEvita In Pumps Evita Pumps Pumps In Evita Beige Beige Pumps In In Evita Beige

Onze specialisten

Evita In Beige Beige Pumps Pumps Evita Evita In In Pumps Pumps In Beige Evita
Dc Blauw Wit Shoes Sportschoen 'vestrey' In Lichtgrijs gwxU7AZnqw
Sneakers Laag Wit Supra Laag In Supra Sneakers faSW4cqag
Bruin Bridge In The 'murakami' Handtas dqIXPSwtx
Pumps Evita Evita Evita Pumps Beige In Pumps Beige In In Pumps Evita In Beige