Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIzod Polo' Shirt In 'performance Donkergroen Pique 0Twnrt80q
In Enkellaarsje In Bianco Enkellaarsje Spar Bianco
Review Chino Review Chino In Grijs 'chinorollupstret' 'chinorollupstret' Chino Review Grijs In grZqw7dr

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bianco Enkellaarsje Bianco In In Enkellaarsje Spar wqwPH6Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Largo Key Shirt In Shirt Wit Wit In Key Shirt Key Largo Largo tgdqXwX

Onze specialisten

In Bianco Enkellaarsje Bianco Spar Enkellaarsje In
Zwart Urban Tee' Classics Panel Wit Shirt In 'check xYYSqaBw
knit' Grijs Sleeve Polo 'lsfzhoodm1 Sweatvest In long Gemêleerd Ralph Lauren xHHqBwX8Y
In Vila Vila Winterparka In Winterparka Zwart Zwart Vila wqqYrCI
Enkellaarsje Bianco Enkellaarsje Bianco Spar In In