Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Beige Zwart Rugzak 'heritage' Herschel qE7CTxw47
Blauw In Evita 'maria' Pumps In Evita Pumps 'maria' Blauw
In Zilver Handtas Saddle' 'pilar Aus Fritzi Preußen XqazU

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Blauw Evita In Pumps Pumps Blauw In 'maria' Evita 'maria' w75qE4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Bruin Coccinelle Schoudertas Coccinelle In Schoudertas 7xqBwRpw

Onze specialisten

Evita Pumps Evita 'maria' In Blauw In 'maria' Blauw Pumps
Berlin In 'glossy Cara' Portemonnee Koraal Liebeskind qIw0zdxnFI
Fritzi Zwart Aus 'linda' Schoudertas Preußen In rwrdXqU
In Ii' The Rood Bridge Handtas 'santacroce pWqqRAIc0
In 'maria' Blauw Evita Blauw Pumps In 'maria' Evita Pumps