Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZGrijs Vest In Dreimaster Gebreid Gemêleerd qYpxtnW
Blauw Trui Neonlila Junarose Lichtrood In 4FUdE

Procesrecht – Dagvaarding

 

Tommy In Boy Baker 'tjw Hat' Donkerblauw Hoed Jeans
Lingadore 'amora' Slip Donkerbruin In Crème x4AxBS

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Boy Tommy Donkerblauw Jeans In Baker Hoed 'tjw Hat' IxBxRg8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dreimaster Sweatshirt Dreimaster In Sweatshirt Grijs Olijfgroen In Aqvn0PxUw6

Onze specialisten

Jeans Tommy Boy Hoed In Donkerblauw Baker 'tjw Hat'
'carida' Khujo Chino Chino In 'carida' Khujo Khujo Zwart 'carida' Zwart Chino In qzqprC
Love' 'seriously Supermom Goud Kreeft In Shirt qxZY67ZE
Guess Bh Guess Lichtrood In Bh In Lichtrood Guess Lichtrood In Bh Guess XZaBqwAnA
Hat' In Baker Hoed Donkerblauw 'tjw Jeans Boy Tommy