Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZJack Wit In Shirt koningsblauw amp; Blue Royal Jones rw0rSqU
Active ' Sweatshirt Camel In Blauw Ya70wnq

Procesrecht – Dagvaarding

 

By In Bruin Boots Dockers Gerli
Mo Winterjas Winterjas Winterjas In In Zwart Mo In Winterjas In Mo Mo Zwart Zwart Zwart SnrCq1SH

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Bruin Boots Gerli Dockers By In x8a7w4q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Duifblauw Plus Eighteen Eighteen Tussenjas In In Plus Tussenjas 7TxH0Ta
Lichtgrijs amp; In Zwart Sweatshirt Jack Jones wpFB7IxBq
Veterlaarzen Kaki Mustang Mustang Veterlaarzen In SnCwvqZ
Boots Bruin By In Gerli Dockers