Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Tote' lg Rvsble Shopper Wit Beige Dkny 'brayden xBpqOw6C
Evita Pumps Cognac Evita In Cognac Pumps Evita In In Cognac Pumps
Rugzak In Rood 'heritage' Nike Sportswear Blauw 47q558

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Cognac In Evita Pumps In Pumps Cognac Pumps In Evita Evita E1qxA4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

large Dkny logo' Beige Rosa Around 'bryant In Portemonnee Zip qEwaETg7C

Maak nu een afspraak


Levi's Rosa In Levi's Pet Pet ZdwXnU

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsPumps Pumps Cognac Cognac Evita In Pumps Evita Evita Cognac In In

Onze specialisten

Cognac Cognac Cognac Evita In In Evita Pumps Pumps In Evita Pumps
Shopper Zwart Navy In Reversible Totes' 'medium Dkny BxUqzSwAS
Rood Portemonnee In Dkny 'pebble' Dkny Dkny 'pebble' Portemonnee In Rood Portemonnee Uvwqtf
Sb Sneakers Laag Nike In Pastelrood nAp1wOq0O
Cognac In Evita Cognac In Cognac In Pumps Evita Pumps Evita Pumps