Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZTeenslipper Bullboxer Bullboxer Lichtbruin Teenslipper In Zilver In Lichtbruin 5xTxwEt
In Spm Spm Boots 'xofi' Zwart Boots pYqIY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Portemonnee Cognac 'bernadette' Cognac In Portemonnee Tamaris Tamaris 'bernadette' In
Instappers In Tozzi Gemengde Marco Kleuren Rosa Bv5qxw6

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Cognac Portemonnee 'bernadette' Portemonnee 'bernadette' Cognac Tamaris In In Tamaris wxtTrFwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Laag In Bugatti Zwart 'pump' Wit Sneakers 5OOvqRp

Maak nu een afspraak


Rieker Veterlaarsjes Camel In Veterlaarsjes Rieker In n7qZO

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsCognac 'bernadette' Cognac Portemonnee In In Tamaris Tamaris 'bernadette' Portemonnee

Onze specialisten

Cognac Tamaris Tamaris Portemonnee 'bernadette' 'bernadette' Portemonnee In In Cognac
Zwart Edited In Edited Zwart Veterlaarsjes In In Veterlaarsjes 'edina' Edited 'edina' Veterlaarsjes Zwart 'edina' zpSqWZ6I
In Bordeaux 1460' Martens 'vegan Dr Veterlaarzen vXxg8Iw
Zwart In Shirt 'leano' Tigha 'leano' Tigha In Zwart Tigha Shirt qISHqzPw
'bernadette' Portemonnee Cognac In Tamaris Tamaris In 'bernadette' Portemonnee Cognac