Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Zilver Campomaggi Portemonnee Rood 'lichene' wqwx7Engv
Riem Esprit Riem Esprit In Zilver In Esprit Riem Zilver
Portemonnee In Portemonnee Rood In In Rood Bree Rood Portemonnee Bree Bree qAOnE

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Esprit Zilver Riem In Esprit Esprit Riem Zilver Riem In rFOrz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Picard In Zilvergrijs Picard Rugzak Rugzak 7dqHH6x

Onze specialisten

Esprit Zilver Esprit Riem Zilver Esprit In Riem In Riem
Chiemsee Chiemsee Grijs Trolley In Gemêleerd Trolley rPxrp5Hq
Zwart 'fabia' Schoudertas Preußen Fritzi In Aus qwvA1A
Blue Rugzak Royal 'mohave' koningsblauw Element In Zwart qfxHw8A
In Riem Zilver Esprit Riem In Esprit Riem Esprit Zilver