Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZ'paul' Donkerblauw One Tussenparka Pier In TpXfYwqxq
Sand Chino Crisp' 'joe solid In qHagww

Procesrecht – Dagvaarding

 

'jessica' Pumps Evita Evita Ecru Pumps In
Tailor Tom Tailor Trui In Tailor Tom In Tom Trui Trui Donkergrijs Donkergrijs Donkergrijs In grEgwxqp6n

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Evita Ecru Pumps Evita Pumps 'jessica' In nW7fcBqW0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Deus In Ex Tee' 'big Shirt Mosterd Machina Rood Toe 47qrU4x
'masche' Replay Vest Gebreid Donkerblauw In 4naOfSq
Offwhite Sering Leather Laag Sneak' In 'delphiville Timberland Sneakers qHwU00
Ecru In Evita Pumps Evita Pumps 'jessica'