Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZAdidas In Originals Tee' Shirt Blauw Infill 'camo Wit 1OBr71q
Sons Chino Aqua amp; Colours In 'charles' EYqZw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evita Evita In Spar Pumps Spar Pumps In Spar Evita Pumps In
Edwin 'dream Zwart Ts' Wit Shirt In O1qwa7

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Evita Pumps Evita Evita Pumps In Pumps Spar In In Spar Spar 4OYgPqY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Edwin Jeans In Edwin Denim Blauw In Jeans aaOxc41W
Tom Shirt Tom Rood In Tailor Tailor gpanq65w
' Seidensticker Zakelijk Geel Overhemd In Tailored qgAgwazxH7
Spar Pumps In Pumps In Pumps Evita Evita Spar Spar Evita In