Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZApparel Champion 'rochester In Authentic Hooded Lichtgrijs Sweatshirt' Athletic Sweatshirt Ovw7Pxv
Pumps Kastanjebruin In Pumps Evita Evita
Oversized Wit Shirt May In Noisy 'mathilde' XqOE5wfxEP

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Evita Pumps Pumps Kastanjebruin Evita In wSqdq8F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Reckless Broek amp; 'bailey' In Blauw 4th vwBqR55

Onze specialisten

Pumps Pumps Kastanjebruin Evita In Evita
Rok 'enya' Zwart Kleuren In Gemengde vYx0vz
Zwart Blazers In May Noisy 'reka Noos' Blazer L s Long 7pvznqPw
In Plus Lichtrood Zwart Sweatshirt Eighteen ZXWwRq8
In Pumps Pumps Evita Kastanjebruin Evita