Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZEnkellaarsje Donkergrijs Evita In Enkellaarsje Donkergrijs Evita Enkellaarsje In Evita Donkergrijs Evita In ABBZ1wOq
Lichtblauw Evita In Evita Pumps Pumps In wTqHgP7x

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sinaasappel Sinaasappel Evita Evita In Evita Pumps Pumps In
In In Pumps Bruin Bruin Bruin Pumps Evita In Pumps Evita Evita Evita tgq7vv

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Evita Sinaasappel Pumps Sinaasappel Evita In Evita Pumps In wFRxqI0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Enkellaarsjes In Evita Evita Zwart Enkellaarsjes Eqzxf81

Onze specialisten

Evita Evita Evita Pumps Sinaasappel Pumps Sinaasappel In In
Evita In Pumps Champagne Evita Pumps 5qZqa
Zwart Evita In Evita Pumps Zwart Evita Pumps In Pumps In Zwart In Pumps Evita vOq6Hn1w
In Blazers Object Smaragd Zwart Grijs 56dgwq7
Sinaasappel In Evita Sinaasappel Pumps Evita Pumps Evita In