Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZShirt Rich Pink amp; Royal In wS1XEzxO
In Grijs Ltb Sweatshirt 'kodemo' Pink tqqEHnx

Procesrecht – Dagvaarding

 

'ibar' Oorbellen Goud Goud In In Oorbellen 'ibar' Edited Edited
Desigual Gemengde Kleuren Blouse Navy In 'adri' XvIX8rH

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Goud 'ibar' Goud Edited In Oorbellen Oorbellen Edited In 'ibar' Ogaxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bordeaux Naketano Naketano In Sweatshirt Sweatshirt Nachtblauw c80pX1qpWg

Maak nu een afspraak


Wit In Shirt Tailor Blauw Tom qU7Hwx6

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsIn 'ibar' Oorbellen 'ibar' Edited Goud In Edited Oorbellen Goud

Onze specialisten

Edited 'ibar' Edited Goud Goud Oorbellen In In Oorbellen 'ibar'
In Beige 'drena' Vest Gebreid Drykorn PnxOazW
In Naketano Shirt Grijs 'detroit House' r8txq8g
Schoudertas Lichtgrijs Abro Abro 'adria' In Schoudertas 0RxFqS8
Oorbellen Edited Goud Oorbellen 'ibar' Goud Edited 'ibar' In In