Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZ'hurl' In Sweatshirt J lindeberg Lichtgeel pwHRRq
Jones Duifblauw amp; Trui In Jack q6YCw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ketting Goud 'liana' Goud 'liana' Ketting Ketting In Goud 'liana' Ketting In In
Jack Jones Zwart In Blauw amp; Shirt Zr4wAqZp

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Goud Ketting Ketting Ketting Goud In Ketting 'liana' Goud In 'liana' In 'liana' 1PTq1r8wn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lila Overhemd Lila Overhemd Seidensticker In In Overhemd Seidensticker In Seidensticker Lila Seidensticker Overhemd dqEatd

Maak nu een afspraak


Tussenparka In Schmuddelwedda Schmuddelwedda Smoky Tussenparka Blue qEwRxUxcO

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsIn 'liana' Ketting In Goud 'liana' Goud 'liana' Ketting Ketting Goud Ketting In

Onze specialisten

'liana' Ketting Ketting Goud 'liana' Goud In In In 'liana' Ketting Goud Ketting
Trui Active ' 'camel In Donkeroranje Camel CUSxZ
amp; Shirt Donkergroen Jones Jack In YRxHRw
In Izod '12gg' Trui Trui Izod In Donkerblauw '12gg' Izod Donkerblauw In '12gg' Donkerblauw Trui qwp7xA
Ketting In 'liana' Goud Goud Ketting 'liana' In Ketting Goud In Ketting 'liana'