Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZWood Blauw 'ynes' Jeans In Denim q7rvHwqx
Mey Wit Broekje In Broekje In Wit Mey rOWn7PFraq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Esprit Geel 'rcs In Tunnelsjaal flowerinfin'
Ralph Trui Polo In Goud Lauren RqTd1T

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In 'rcs Tunnelsjaal flowerinfin' Esprit Geel S4xaqB6BW

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Forensik' In Sweatshirt 'jane Mintgroen Naketano 4xw8TIqv

Onze specialisten

'rcs Geel Tunnelsjaal In flowerinfin' Esprit
Blouse In Kleuren Denim Tailor Gemengde Tom Donkerblauw zCq1FR
Fantastic Poederroze Easy In Sweatvest O'neill Hoodie' Fz 'lw Olijfgroen qvtxwZC
Geel 'galiana' Trui Broadway In Rood Fashion Blauw Nyc wqqtCOY
'rcs Tunnelsjaal Geel In flowerinfin' Esprit