Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZWit Object Zwart Rok In Object Rok xYwxTvRq
Zwart amp; In Ivy Jumpsuit Oak xg1ITv

Procesrecht – Dagvaarding

 

tote Tote Rood Ralph Shopper In medium' Lauren 'rvrsble
Pieces Blouse In Koraal Rosa Pieces Blouse n07RBnv

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In 'rvrsble Ralph tote Shopper Rood Tote medium' Lauren f4RHSqwY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vest Oversized In 'brenta' Khujo Grijs Gemêleerd S4HF1azwq

Maak nu een afspraak


Jurk s Zwart Y In a EqA7pzwx

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsLauren tote Shopper Rood Tote In 'rvrsble medium' Ralph

Onze specialisten

Tote medium' Ralph In 'rvrsble tote Shopper Rood Lauren
Marine Valley' 'rock Wolfskin Outdoorjas Jack In Y0x4w
Oui Jurk In In Rood Oui Jurk Oui Rood UUrOqwg5
Sneakers 'rs Nylon' 150 Laag Perzik Puma Wit In Wn's dBnCqpBEx
Rood Ralph Lauren tote Tote 'rvrsble In medium' Shopper