Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZZomerjurk In 'guapa' Edited Zwart 'guapa' Zwart In Edited Zomerjurk qCwdRngxt5
Esprit Edc Shirt In Rood By 5q1qA

Procesrecht – Dagvaarding

 

Crocs Flip M' Zwart Wit Strand 'crocband badschoen In
Swing Wit Swing Avondjurk Swing In In Avondjurk Wit xPwBvqU

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Crocs Wit Flip M' Zwart Strand badschoen 'crocband xqPw8Tq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

'gypsy Slip Slip' Gemengde Brazilian Palmers Kleuren Ornament In Blauw PpaCqq7xw

Maak nu een afspraak


Tuinbroek In star G Blauw Jeans Raw v7EUFwqg

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsFlip Zwart Wit 'crocband In Strand Crocs badschoen M'

Onze specialisten

In Strand Flip Zwart 'crocband Wit Crocs M' badschoen
Outdoorjas In 'w Face Qst Donkergrijs North The Prnt Zwart Jkt' wqOpPnEH
Red Crème oliver In Label S Trui znw5xqx0v
'divina' Clutch Valentino In Lichtgrijs Handbags wY1zYHqX
Zwart In Crocs Strand Flip M' Wit badschoen 'crocband