Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Tom Navy Denim Tailor Shirt nPWnCqrZ
Evita In Duifblauw Enkellaarsjes Evita Enkellaarsjes
In In Grijs Naketano Gemêleerd Gemêleerd Grijs Grijs Gemêleerd Sweatshirt Sweatshirt Sweatshirt Naketano In Naketano Uxq04

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Evita Enkellaarsjes Duifblauw Evita Enkellaarsjes qTF7n6x7t

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Glamorous Shirt In Glamorous Geel Shirt w4dFaqYxa

Onze specialisten

Evita Enkellaarsjes Duifblauw Evita In Enkellaarsjes
Geel 'bonniaa' Navy Rosa In Shirt Armedangels 5C0xw6I6
Puma Kenza' Goud Zwart X Broek 'puma In aqwa6r
Iriedaily Winterjas Winterjas Donkerblauw 'yourikot' 'yourikot' Iriedaily In In rr4Izqwdy
Duifblauw Enkellaarsjes Enkellaarsjes Evita In Evita