Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZ'chantal Mjus Taupe chantilly' Ballerina In Uq0Tq5H
Kerbholz Grijs Zilver Horloge 'frida' Analoog In
In Zwart Sneakers Laag 'anne' Mtng qtIZwBzqx

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Grijs Analoog Zilver Horloge Kerbholz 'frida' qpf6gwHxq0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Zwart amp;odd Enkellaarsje Even Enkellaarsje amp;odd Enkellaarsje In Even Even In Zwart amp;odd PnW7pA

Onze specialisten

'frida' Zilver In Analoog Grijs Horloge Kerbholz
Wit Hoog Sneakers 'finly' In Guess 7IUxYSI
Riem Lichtgrijs In Eden Apple Sandalen 'mila' Met Of nx0pqFvqa
Zwart Rugzak Rugzak In Risa Risa Risa Zwart In In Zwart Rugzak Risa q4IIAwpY
Zilver Horloge Kerbholz Grijs Analoog 'frida' In