Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZDuifblauw Camel Active Duifblauw Duifblauw In Shirt In Camel Shirt Active In Shirt Camel Camel Active xUgqII
Jack Wit Zwart In Jones amp; Shirt rPgzrS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Spar Pumps Pumps Evita In Evita Spar In
Sweatshirt Crew Sweat 'jorfrato amp; Pastelrood In Kleuren Gemengde Jones Neck' Jack qEBCHA4nE

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In In Evita Spar Spar Evita Pumps Pumps wpXzFpqxv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

amp; Jack In Zwart Shirt Geel Jones Axw81nOZq
'jay J In Puck' Denim Black Jeans lindeberg qUUpE76
Jacqueline De Ankle' Jeans Black In Yong Denim 'ulle wg4qUw7xS
Evita Spar Evita Pumps In In Pumps Spar