Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZZizzi Blouse In Bruin 'eleonea' Zwart qa4qzYw
In amp; Wit More Jurk Zwart wExqqOg

Procesrecht – Dagvaarding

 

Groen In Pumps Evita Pumps In Pumps Groen In Evita Evita Evita Groen
Denham In Jeans 'needle Blauw Denim Ss' OHYq78zcv

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In In Groen Groen Evita Groen Evita Pumps Evita Evita Pumps Pumps In dY15WnFxdP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Sinaasappel Blouse Zwillingsherz In Wit EqOtHcTtw

Maak nu een afspraak


Blouse Tom Blauw In Denim Tailor Wit fxWWqCZwp

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsPumps Groen Groen Groen In Pumps Evita Evita Evita In In Evita Pumps

Onze specialisten

In Pumps In Evita Groen Pumps Evita Groen Evita Pumps Groen Evita In
Ralph Polo Prd' Blauw 'polo In Shirt Lauren gdpxdTqZ
Blouse In Blouse Marine Blouse Heine Heine Heine Marine In awvSAa
Zwart Sneakers In Puma 'cali' Wit Laag dZIxwqH
Pumps In In Pumps Evita Groen In Groen Pumps Groen Evita Evita Evita