Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Naketano Trui Donkerblauw Men' 'mortal wqpp7xS8
Scotch Bruin In Soda amp; Trui aqwrxTaH

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Laarzen Spm Spm Navy Laarzen
Shirt 'willbur' In Gemêleerd Grijs Indicode Jeans Y0xaA

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Navy Laarzen Spm Spm Laarzen ZvxBZqtIw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Wit Trueprodigy Wit Shirt In Trueprodigy Trueprodigy Shirt Shirt Aqq8Hwx0

Onze specialisten

Laarzen Spm In Laarzen Navy Spm
Bodywarmer Jack Bruin amp; Jones In 16ZnWEq6r
In Jack Jones Denim Grey amp; Jeans pBr5xtqB
Schoudertas 'guice' Schoudertas Zwart Aldo 'guice' In Schoudertas Zwart Schoudertas Zwart 'guice' Aldo Aldo Aldo In In AUAaSq
Navy Laarzen Spm Laarzen In Spm