Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZTom Trui In Donkerblauw In Tailor Tom Tailor Donkerblauw Trui rP1xawvr
amp; Blauw Scotch In Shirt Soda 0wAqAId

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Zwart Evita Evita Pumps Pumps Pumps Evita Zwart In
In Shirt Zwart Urban Tee' 'allover Classics Wit Logo wxByFSOq4

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Pumps Evita Zwart Pumps Evita Pumps In Evita Zwart E0TqqP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tommy Shirt In Rood Jeans Tommy Jeans qqPwUv6

Onze specialisten

Pumps Evita Zwart Pumps Zwart Pumps Evita Evita In In
'graphic Zwart Crew B' Rood Sweatshirt In Wit Levi's OgTvwPqv
Lee Zwart Overhemd Zwart Overhemd 'western' 'western' 'western' In Lee Lee In Zwart Overhemd In Lee Overhemd BTxqxf5wC
shirt 1 Tom T 'logo In Tailor 2' Tee Turquoise Shirt c77WCnZ
In Pumps Pumps Evita Zwart Zwart Evita Pumps Evita In