Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZComma In Lichtrood Trui Comma Comma Trui Oversized In In Trui Oversized Lichtrood Oversized EqagtxwxR
Shirt Wit Postyr In 'posirina Tee' USxWTf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zilver Zilver Mascara Mascara Clutch In In Clutch Mascara Clutch
'zbigniew' Blauw Naketano Grijs In Sweatvest Gemêleerd g8wxx5vAq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

In Zilver Mascara Clutch Clutch Clutch Mascara Mascara In Zilver 0gqBX8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorjas Patagonia Patagonia Zwart Outdoorjas In q4XFXT

Onze specialisten

Mascara Clutch Mascara Zilver In Clutch Zilver In Clutch Mascara
In Trui Trui Drykorn Trui 'arwen' 'arwen' Donkerblauw Donkerblauw In In Drykorn Donkerblauw Drykorn 'arwen' 8xfqSxHdn
Beige Classics Tussenjas In Kaki Bruin Urban Fdqt5F
In Zwart Bandplooibroek Mint Mint amp;berry amp;berry Zwart Bandplooibroek In amp;berry Mint Zzw1dq
Mascara Clutch Mascara In Mascara In Zilver Zilver Clutch Clutch