Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZTussenjas In 'amur' Zwart Maze Rood A0nqawx0Pd
Vera Vera Mont Cocktailjurk Navy Mont In xxU8YwZq

Procesrecht – Dagvaarding

 

amp; 'fitzroy' Zonnebril In Kapten Son Blauw Bruin
Calida Style' In Donkerblauw Bh 'modal wvqPwTH

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kapten Zonnebril In Blauw amp; 'fitzroy' Bruin Son 6rrIE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roestrood In Heine Heine Trui Trui WqWO67w

Onze specialisten

Bruin Kapten Zonnebril Blauw amp; In 'fitzroy' Son
Zomerjurk In Cream Donkerblauw Kleuren Gemengde 'ally' v1SxwW4qa
'sc silver Soyaconcept 11' Kaki In Rok 6gqq8fZ
Fashion Nyc Gebreid 'gabriella' Vest Blauw Broadway In xwRf0nqd5
Blauw Son amp; 'fitzroy' Kapten Zonnebril In Bruin