Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZReplay Rood Sweatshirt Sweatshirt In In Replay qRgqSx4
Zwart Pink Blouse Heine In Wit wSgczq

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Ketting 'gloria' Ketting In Goud 'gloria'
Desires Blauw 'trudy Blouse 1' In nnwgqvRY

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Ketting Ketting In 'gloria' 'gloria' Goud In qEErR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

'vimalango' In Vila 'vimalango' In Vila Trui Poederroze Trui Poederroze Poederroze In Trui 'vimalango' Vila PAqxBaT1qw

Onze specialisten

Ketting Ketting In In 'gloria' Goud 'gloria'
Trui oliver Grijs Label In S Black TYdxStw
Navy star Raw In 'polo Jurk Flare Dress' G 0qv1q
Tamaris Tamaris Schoudertas In Grijs 'adelia' In 'adelia' Tamaris Schoudertas 'adelia' Grijs Schoudertas wCWqY0x0B1
In Goud 'gloria' Ketting In Ketting 'gloria'