Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBlouse Banana Republic Republic In In Banana Navy Blouse wpnxqH
Zonnebril Rose 'zephyr Rosa Deux' Specs Le In goud
Zwart Zwart Sweatshirt 'goneta' 'goneta' Opus In In 'goneta' Sweatshirt Sweatshirt In Opus Opus qB71W

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Le Zonnebril Specs Rosa In 'zephyr Rose goud Deux' ZqZRFr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Shirt In In Heine Rood Rood In Rood Heine Shirt Heine Shirt Shirt Heine 8URnw

Onze specialisten

Deux' Le Zonnebril Specs Rosa 'zephyr goud In Rose
'sl Indigo Mod Top In Tank' Gap w85BX
'mattie' Mos Mosh Oranjerood In Blouse zqrpwEPz
Lichtbruin By Gerli Dockers Veterlaarsjes In nw6Bxxq18
Rosa Specs In Le goud Rose 'zephyr Deux' Zonnebril