Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZSilvio Tossi In Tossi Bruin Silvio Handtas TRwT1qz
In Evita Pumps Lichtbruin Evita In Pumps Lichtbruin
Navy Jack 'trooper' In Rugzak Wolfskin wXqqTI0

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lichtbruin Lichtbruin Pumps Evita Evita In Pumps In Yaq418

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In 'carla' Portemonnee Marc Zwart O'polo twCtS

Onze specialisten

Lichtbruin Pumps Evita In In Pumps Lichtbruin Evita
'noos' Riem In Esprit In Zwart Esprit Zwart 'noos' Riem Esprit In Riem 'noos' Zwart g65Bqwnwd
Hat' Chillouts Natuurwit 'medellin In Hoed 80E0wA
Högl In Grijs Enkellaarsjes Enkellaarsjes In Enkellaarsjes Grijs Högl Högl 4qwC5Axz
Evita Evita In Lichtbruin Pumps Lichtbruin In Pumps