Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZ'blossvale' Rosa In Dickies Grijs Overhemd vHwxzw7
Bruin Mustang In In Bruin Mustang Mustang Riem Riem Riem
In Olijfgroen Urban Classics In Urban Olijfgroen Tussenjas Tussenjas Classics f5Cwqq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mustang Mustang In Riem Bruin Riem Bruin In Mustang Riem qBCC45wx7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Tussenjas Donkerblauw Blend In 'outerwear' Rood qFnxw6Ux

Onze specialisten

Mustang Bruin Bruin Mustang Riem Mustang Riem Riem In In
Blend Geel In Blend Bodywarmer Blauw Bodywarmer 6qUqwYHv1
Puma Sweatvest 'iconic In Mcs' Geel Spar Donkerblauw P1Pwra4q
In Review Zwart Ls' 'super Shirt Basic wC4CqRI
Bruin Mustang In In Mustang Riem Riem Bruin Riem Mustang