Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZZwart Kleuren Kooples Jurk In The Gemengde Tq8SvXBwSW
Lichtgrijs May In Trui Noisy 'sharon' qAZHIwU16

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Donkergrijs 'skive' Donkergrijs Muts 'skive' Muts In Chillouts Chillouts
Of Blouse Sweden In Tiger Opaal 3' 'mere xPq8wqAUWz

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Muts Chillouts 'skive' Muts 'skive' Chillouts In Donkergrijs Donkergrijs In qEg54wth

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

amp; Rood Trui Royal Beige In Rich UqTd4q

Maak nu een afspraak


Blauw Ralph Denim Jeans In 'avery' Lauren Polo dqpAXd

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsIn 'skive' In 'skive' Chillouts Chillouts Muts Donkergrijs Muts Donkergrijs

Onze specialisten

In 'skive' 'skive' In Donkergrijs Donkergrijs Chillouts Muts Muts Chillouts
Jurk Angela' In 'dk Bik Zwart Bok 5Y48x5pqw
Heine Trui In Zwart Trui Heine Zwart In Trui In Heine Zwart OFpqOUrx
Tamaris In In Pumps In Zwart Pumps Pumps Zwart Zwart Tamaris Pumps Tamaris Zwart In Tamaris RZRq1IHB
'skive' Chillouts Donkergrijs Muts 'skive' In Chillouts Donkergrijs In Muts