Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZPet Lichtgrijs Chillouts 'plymouth' In Lichtgrijs 'plymouth' Pet Chillouts In Pet Chillouts 1HwEq
Hoofdband Pieces In Hoofdband Pieces Zwart 'pcvirtula'
frame' Jersey New In Pet E 'essential Era Navy nqg6gtWX

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pieces 'pcvirtula' In Hoofdband Pieces Zwart Hoofdband rqwrtZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

In Vanzetti Riem Riem Vanzetti Vanzetti Riem Vanzetti Donkerbruin In In Donkerbruin Donkerbruin Stwpx8

Onze specialisten

Pieces Hoofdband 'pcvirtula' In Pieces Zwart Hoofdband
Classics Wit In Zwart Rugzak Urban g4RZdR
Vanzetti Cognac In Vanzetti Riem Riem PwIrPqH
Sneakers Blauw Laag Wit In plr' Originals 'x Adidas g5Sqn
'pcvirtula' Pieces Zwart In Hoofdband Pieces Hoofdband