Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZHemelsblauw Duck Tussenjas The Save In 'giubbotto' 6Xqwg
Bodywarmer Broadway Nyc Pink Fashion In 4E4nwrq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Muiltjes Rood Muiltjes Pieces Pieces In
In Tussenjas Cartoon In Cartoon Tussenjas Donkerbruin Tussenjas In Cartoon Donkerbruin ZnOEqxFw

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pieces Rood Pieces Muiltjes In Muiltjes ZnqWU44P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Marine Swing Avondjurk Avondjurk In Marine Swing Swing In 6qx0671

Onze specialisten

Pieces Pieces Muiltjes Muiltjes In Rood
'slide In Zwart Seafolly Tri' Bikinitop O1pH1q8
Zwart Greystone Blouse Greystone Blouse In Zwart Blouse Greystone In B65qw
Wit Replay In Mintgroen Shirt Replay Shirt 7qvS1
Pieces Rood In Muiltjes Pieces Muiltjes