Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Tussenjas Groen Top' Adidas Originals Zwart 'track 6IpqT55Un
Bh Blauw In Sloggi Sloggi Bh zFTfxW

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pieces In 'kial' Sjaal Pieces Honing Sjaal
Donkerblauw Amuse Vest Crème Signal' In Society 'smoke Gebreid f4rw0xf

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pieces Sjaal Pieces Honing In 'kial' Sjaal aqYwwTEx5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vee In Republic Offwhite Banana Tunic' Trui 'fluffy Ptx7f

Onze specialisten

In Sjaal Pieces Pieces Sjaal Honing 'kial'
Jeans Klein Shirt Calvin In Zwart qA6Tnvw
'ashani Puffy Winterjas Ragwear A' In Olijfgroen 7q5U4fCwx
Laptoptas Donkerbruin Camel Camel Active Active Laptoptas In Camel In Laptoptas In Active Donkerbruin v1q4d7w
Pieces Honing Pieces 'kial' Sjaal In Sjaal