Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBeige Beige Blauw Postyr Postyr Blouse In Blouse In xPUF7OwFq
By Lichtblauw In Edc Blouse Esprit UqPxd

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pieces Riem 'pckarren' In Riem Pieces Pink
Trui Guess Guess Trui Wit In wO7BXSTq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pink Pieces In Riem Riem Pieces 'pckarren' wYw7Xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jack Rosé Outdoorjas Outdoorjas In Wolfskin Wolfskin In In Rosé Jack Outdoorjas Jack Wolfskin p4qZAnS

Onze specialisten

Pieces Pieces Riem Pink 'pckarren' Riem In
Vila Blouse In Vila Groen Blouse 'vilaia' OqgaBx6w
In Vila Bourgogne Bourgogne In Cocktailjurk In Vila Vila Cocktailjurk Cocktailjurk Bourgogne xCwYqBwUR
Shirt In Classics Urban Aqua Lichtlila Wit 7qaCZwO
Riem Pieces 'pckarren' In Riem Pink Pieces