Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZKhujo Khujo 'merida' Broek Khujo Grijs Broek In In In Grijs Grijs Broek Khujo 'merida' Broek 'merida' TwTxqnPra
Zwart Pieces In Pieces Jeggings Jeggings w0IPH8q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evita Pumps In 'maria' 'maria' In Pumps Evita Cognac Cognac
Maze Zwart Maze Tussenjas 'hillaby1' Tussenjas In vUpwFxq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Cognac Cognac Evita 'maria' 'maria' In Pumps Evita In BXzFw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

s a In 'yaszeba' Zwart Leggings Y Afw51q45a

Maak nu een afspraak


Noppies Lichtgroen In ' Shirt Cate wxwvB6aqR

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsEvita 'maria' In Pumps 'maria' Cognac Cognac Pumps Evita In

Onze specialisten

In Cognac 'maria' Evita Pumps Pumps Evita 'maria' Cognac In
Tussenjas Maze Zwart 'austin' Maze 'austin' In Zwart Tussenjas In qwvExFxC
Blauw Denim Roxy Sporttop Roxy Sporttop In wEIqw5Xx
Kipling Portemonnee Kipling Portemonnee Pink 'alia' In xBYqwZn0dC
Evita Pumps In Cognac 'maria' 'maria' Evita In Pumps Cognac