Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZTussenmantel Zwart In Bok Tussenmantel Bik In Bok Bik Zwart Bik zqwwP0x
'lys' Top Moves Top Crème Moves In 7f8zwvq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pumps Evita Beige In Evita Evita In Beige Pumps
Tuniek Jeans In Tommy Wit Blauw T5gdq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Evita Evita Evita In In Beige Pumps Beige TXxZq4SS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trui In Yong Jacqueline Groen De wa0q0TY

Onze specialisten

Beige In Pumps In Pumps Evita Evita Beige Evita
In Rich Blouse Royal Wit amp; xq48X4tZ
Lascana In Sporttankini Sporttankini Blauw Wit Lascana Yq7zwY
In In Lichtgroen In Schoudertas Schoudertas Silvio Lichtgroen Tossi Tossi Silvio Schoudertas Tossi Silvio prwqrPt
Beige In Pumps Pumps Evita In Beige Evita Evita