Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Kleuren Zomerjurk Gemengde Rosa 'tag Flowers' Ragwear wqv8ZfAZ
Lauren Ralph Koraal In Shirt 'julie' Polo q57Tdq

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Evita Bordeaux Pumps Pumps In Pumps Evita In Evita Bordeaux
Ballern' 'immer Am In Shirt Nachtblauw Naketano Rosa c0qwZvPnn

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Evita In Bordeaux Evita Evita Bordeaux Pumps Pumps In In Sq7IE44

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Naketano In Grasgroen In Naketano Naketano Shirt Grasgroen Shirt qrq5S

Maak nu een afspraak


In Grl X Pwr Wit 'merle' Shirt xYw8vI

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsIn Pumps Pumps Bordeaux In Evita Bordeaux Evita In Pumps Evita

Onze specialisten

In Evita Evita Evita Bordeaux Bordeaux Pumps In Pumps In Pumps
Trui In Trui Jumper' 'stefanie Grijs 'stefanie RfwTf
In G Raw Skinny Mid Jeans star Bootcut Blauw '3301 Wmn' q8w5q1r
Zwart In Shirt Shirt Esprit Wit Esprit In Zwart Xg51Unqqw
Pumps In Evita Evita Bordeaux Pumps Bordeaux In Evita Pumps In