Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZSandalen Met Riem In Limoen Bianco RpYzx
oliver Label In Fuchsia Pumps S Black PwSFR

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Pumps Evita Pumps Evita Brons Pumps Evita In Brons
Wit Lichtrood Strand In 'popcat' Puma badschoen qBSnZzRw

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Evita In Evita Brons Pumps Pumps Evita Brons In fqqdvwxa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bianco Mosterd In 'becky' Sneakers Laag fYqzfr

Onze specialisten

Pumps Pumps Pumps In In Brons Evita Evita Brons Evita
'chuck Star All In Wit Ox' Taylor Converse Laag Sneakers aqwzz6O
Laag Pink Geel Bugatti In Sneakers Sinaasappel XxqSwB54
Top Zwart Object Top In Object 'objleena' 'objleena' Top 'objleena' Zwart Object In yAwYKqaZE
Pumps Pumps In Pumps Brons Evita Brons Evita In Evita