Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZBardot Shirt In Bardot Zwart Shirt TYUa0Tx
Blouse Grijs 'anime' Wit In Object dAqxOn4Rd

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Evita Donkerbruin Pumps Evita Pumps 'cristina' 'cristina' In
In In Gap Navy Gap Wit Navy Gap Shirt Shirt Wit qwORvx01

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Evita In Pumps 'cristina' In Evita 'cristina' Donkerbruin qTFInEw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Sweatshirt Naketano Sweatshirt Naketano Naketano In Pastelblauw Sweatshirt Wit In Pastelblauw Avx5wB0nB

Onze specialisten

'cristina' Evita Pumps In Evita In 'cristina' Donkerbruin Pumps
'bau In Violetblauw Naketano Einen' Sweatvest Ma F6zpq
Beige Heine Heine Trui In Beige Heine In Trui In Trui Yn4Uqxpa
In Wit Ultramarine Blauw Sweatvest Geel Schmuddelwedda 5q7fPxw7
'cristina' Donkerbruin Pumps 'cristina' In Pumps Evita In Evita