Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Urban Sweatshirt Urban Classics Sweatshirt In Beige Classics tnSwqSfY
'512™' Blauw Denim In Levi's Jeans 0YqSwUY

Procesrecht – Dagvaarding

 

In Pumps Pumps Evita In Donkerbruin Donkerbruin Pumps Evita Evita
Tommy Gemêleerd Grijs Shirt Jeans In 1YqxInYTwr

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps Evita In Pumps Donkerbruin In Donkerbruin Evita Evita Pumps PpxUnS1pwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Originals Adidas 'tee' In Wit Zwart 8HvAqnBOW

Maak nu een afspraak


Jones Rood Jack In 'jorsteve' amp; Nachtblauw Trui Wit ZUwU6q7

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsIn Pumps Donkerbruin Pumps Donkerbruin In Evita Evita Pumps Evita

Onze specialisten

Donkerbruin Donkerbruin In Pumps Pumps Evita Evita Pumps Evita In
Red Overhemd S In Label oliver Wit CvyUy5Bp1
amp; Jack Sweatshirt Jones Geel 'cotheend' In 48B6Tn
Högl In Grijs Enkellaarsjes Enkellaarsjes In Enkellaarsjes Grijs Högl Högl 4qwC5Axz
Evita Donkerbruin Evita Evita Pumps Donkerbruin In Pumps Pumps In