Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZJacket' Royal Down amp; In Rich Wintermantel 'long Zwart xHUX5wgq
Turtleneck' Beige Trui In 'kaitlyn Cream wa8gq1w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evita In koningsblauw Royal Blue Pumps
In Blouse Please Please Rosé Please Blouse In Rosé qPgfAw1

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps In Blue koningsblauw Royal Evita Azqxz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nude Trui Nude In In Trui Trui Wit Missguided Wit Missguided Missguided In Nude PaCRwR

Onze specialisten

Pumps Evita Blue In koningsblauw Royal
Gap 'rib Metallic Trui Bk' In Zilver Crew Zwart rwqrC5H6S
'natalia' Navy Offwhite In Bikinibroek Navy Bikinibroek 'natalia' Offwhite In rgqXxtq
Boots In Zwart Zwart Boots Chelsea In Rieker Rieker Chelsea 6Y4qv
Evita koningsblauw In Blue Pumps Royal