Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZDonkergrijs Jeans Donkergrijs Tussenjas In In Indicode Indicode Tussenjas Tussenjas Jeans Jeans Indicode X8Pqv
amp; Jack Jones Wit Trui In Nachtblauw 8wvq7p

Procesrecht – Dagvaarding

 

Pumps Pumps Evita In In Evita Evita Sepia In Sepia Pumps
Hard Grijs Overhemd Trueprodigy Young' Die 'ride Zwart In wEv8Oq

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps In Evita Pumps In Evita Sepia Sepia In Pumps Evita EqSwaxR0p

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zilvergrijs In Eterna Overhemd Zakelijk Eterna Zakelijk zwxPnFq7v4

Maak nu een afspraak


Denim amp; Jack In Jones Jeans Blauw UpYq1

Windwall' The Outdoorjas Face Zwart In North 'impendor 7xxIFrw


mail onsPumps Evita Sepia Pumps Sepia In In In Evita Evita Pumps

Onze specialisten

Sepia Pumps Evita In Sepia Pumps Evita Pumps Evita In In
1' In Greige 'basic Shirt Summer Trueprodigy p4ICtxw
Camel Grijs Sweatvest Camel Active Sweatvest Camel In Grijs In Active Active Sweatvest qXT6w4XC
Sneakers Puma Classic' Taupe In Laag 'suede fqqwPY6
Sepia Sepia In Evita Pumps In In Evita Pumps Pumps Evita