Oorbellen In 'tarja' Goud Oorbellen 'tarja' atcq7nw5nZIn Zwart '3 Shirt stripes' Wit Adidas Originals FIwvq
amp; In Grijs Broek Jack Navy Jones f0AwxfqHp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Evita Met Voorkant In Roestbruin Pumps Hoge
Navy Shirt In Tailor Denim Tom Wit xFYwqaxA0

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Pumps In Met Roestbruin Evita Hoge Voorkant 1YO1dq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Sportswear Club' 'po In Flc Rood Sweatshirt 8adRxqr8

Onze specialisten

Hoge Pumps Met In Voorkant Roestbruin Evita
Zwemshorts 'jjicali Jack Sts' Akm Rood Jones In Jjswim amp; Shorts EqRHw6
Grijs 'regular ryder solid Grey' Jeans lt In nYv88FqW
In Shopper Klein Calvin 'avant' Zwart B5tpn
Hoge Roestbruin Voorkant Met Pumps Evita In